BIN-nieuwsbrief 6 - 6 november 2023

Voorkom inbraken in garages en tuinhuizen tijdens de donkere dagen.  

Met de dagen die korter en donkerder worden, is het belangrijker dan ooit om je garage en tuin huis extra te beveiligen. 

Deze vaak ondergewaardeerde ruimtes bevatten niet zelden waardevolle  zaken, fietsen, gereedschap en andere kostbaarheden, waardoor ze 

aantrekkelijke doelwitten  vormen voor inbrekers. Hier zijn enkele eenvoudige tips om inbraken te voorkomen:

1. Verlichting: 

Goede verlichting is een krachtige afschrik middel voor inbrekers. Installeer bewegings sensoren en verlichting aan de buitenkant van je garage of tuinhuis. Zo 

schrik je ongewenste gasten af wanneer ze te dichtbij komen.

2. Sloten en deuren: 

Controleer of de deuren en ramen  stevig en veilig zijn. Gebruik hoogwaardige  sloten. Vergeet niet om ramen te voorzien  van traliewerk of veiligheidsglas. 

3. Zichtbaarheid: 

Indien de mogelijkheid er is, zorg ervoor dat  je garage of tuinhuis vanaf je huis zichtbaar  is. Dit kan het risico voor potentiële inbrekers  verminderen, omdat ze 

minder kans hebben om ongezien hun slag te slaan. 

 

4. Opruimen en inventariseren: 

Houd je garage en tuinhuis opgeruimd en georganiseerd. Dit maakt het voor inbrekers  moeilijker om waardevolle spullen te vinden en te stelen.

Maakt van deze opruimactie ineens de  gelegenheid om je materiaal te inventariseren. Noteer het merk, type en het serienummer dat  er opstaat en bewaar 

deze info goed.

Zo kan je dit raadplegen als het toch eens misgaat. Je kunt  je fiets trouwens gratis laten markeren door de politie.

Dat is ook een prima oplossing voor je  duur gereedschap

Met een paar eenvoudige maatregelen kun je de beveiliging van je garage en tuinhuis aanzienlijk  verbeteren en de kans op inbraken tijdens de donkere dagen minimaliseren. Heb je toch pech  en vinden dieven hun weg? Vergeet dat zeker geen aangifte te doen. De kans is niet altijd heel  groot dat de buit teruggevonden wordt, maar door een aangifte vergroot je hem alvast. Ook  wanneer je verdachte handelingen of een verdacht voertuig ziet mag je onze dienst steeds  contacteren. Noteer indien mogelijk een nummerplaat, zo help je ons al een eindje op weg.

Lekker warm, knus en op een veilige manier de koude dagen door. 

Nu het buiten ook weer kouder wordt, beginnen we het binnen weer wat gezelliger en warm te  maken. Denk maar aan verwarming die weer opgaat, kaarsjes die de avond net wat sfeer geven  maar ook de kerstboom die een weg naar de woonkamers vinden. Met die zaken in ons achter hoofd, helpen wij je graag op weg om een zorgeloze herfst/winter tegemoet te gaan. 

 Kinderzitjes, waarom zijn ze zo belangrijk:

De manier van kinderen vervoeren is door de jaren heen toch wel wat veranderd. Op zoek naar een goede  reden om altijd een aangepast zitje te gebruiken? Dankzij VSV kom je er hier een aantal te weten: 

1. Minder zware verwondingen.  

Bij een ongeval loopt je kind veel minder risico op zware verwondingen wanneer het veilig vastgeklikt zit  in een aangepast kinderzitje. Ook bij lage snelheden en korte ritten! 

2. Aangepaste gordel.  

Een gewone gordel komt niet op de juiste plaatsen te zitten bij een kind door de kleinere gestalte. De  juiste autostoel verzekert dat de aangepaste gordels geen verwondingen veroorzaken en kinderen maxi maal beschermd zijn.  

3. Tot 15 maanden het autostoeltje in de rijrichting.  

Baby’s en peuters hebben een specifieke lichaamsbouw: hun hoofdje is relatief groter en zwaarder dan  de rest van hun lichaam. Daardoor kan hun nek bij een voorwaartse botsing erg zwaar belast worden,  wat voor lelijke letsels kan zorgen. Het stoeltje tegen de rijrichting plaatsen biedt de juiste bescherming  omdat je de klap met de hele rug opvangt.  

Hou je steeds aan de regels als je geen boete wil krijgen. 

terug