Een fijne zomer zonder (geluids)overlast!      Eindelijk is het zover: de zomervakantie. 

Wist je dat geluidsoverlast één van de meest voorkomende klachten is tijdens de zomermaanden? Een leuk muziekje bij een gezellige bijeenkomst is tof, maar ook de buren hebben recht op gezelligheid, en voor hen betekent dit misschien rustig genieten in de tuin. 

Goede afspraken, maken goede buren. Zo is er een algemene regel waarbij we tussen 22u en 07u de nachtrust van onze buurtbewoners respecteren. Dat wil zeggen dat er eigenlijk wel genoeg uren op een dag zijn waarop we ons helemaal kunnen uitleven, nietwaar? Let wel op dat dit steeds in de mate van het mogelijke is natuurlijk, onnodige hinder valt nooit en bij niemand in goede aarde.

Draag zorg voor de speelpleintjes.  

De gemeenten van onze zone investeren in mooie speelterreintjes voor jong en oud. 

Het klinkt dan ook niet meer dan logisch dat we allemaal wat moeten samenwerken om het voor iedereen leuk te houden. 

Zomervakantie = meer speelstraten. 

Een speelstraat wordt volledig voorbehouden voor spelende kinderen. Kinderen hebben hier samen met voetgangers voorrang op alle weggebruikers. 

In een speelstraat is er geen gemotoriseerd vervoer toegelaten, uitgezonderd bewoners of bestuurders wiens garage in die straat gelegen is. Zij mogen enkel stapvoets en rekening houdend met de kinderen door de straat passeren. 

Leveranciers moeten vooraf een vergunning aanvragen bij het gemeentehuis. 

Uiteraard is het nog beter om de speelstraat te mijden met een voertuig. 

Veilig BBQ’en dankzij de tips van Bert en Peter! 

De zon schijnt een dag en wat spookt er meteen door het hoofd van de doorsnee Belg? 

Tijd voor barbecue! Niets beter dan een goed stukje vlees om te genieten van dat mooie weer. Het is natuurlijk wel belangrijk om ongelukken te voorkomen.

Het agentschap Wonen in Vlaanderen zorgt samen met Netwerk Brandweer voor heel wat handige tips die ervoor zorgen dat jij zorgeloos kunt barbecueën. 

Dankzij BIN-leden kan verdachte geïdentificeerd worden. 

Onlangs werd er ingebroken in een voertuig te Essen. Via camerabeelden konden onze ploegen een beschrijving van de verdachte bekomen. De ruime omgeving werd uitgekamd, helaas zonder veel succes. 

Met de hulp van de BIN-leden kon de verdachte alsnog geïdentificeerd worden. 

Lang leve het goede teamwerk! Zien – horen – melden

terug