Bin Flash
verstuurd op 12/9/08

We ontvingen van de Federale Politie (bron AIK Asse) in het kader van de samenwerking Infoflux volgende nuttige info.  Het beschrijft een fenomeen van diefstal uit verdeelautomaten waaromtrent we preventief worden ingelicht.  Dit bericht doet beroep op ieders opmerkzaamheid omtrent verdeelautomaten en personen die deze bedienen.

Bins die werken met bin.sms/bin.mail kunnen de inhoud makkelijk copiëren in de opmaak van hun bin.mail en deze dadelijk doorsturen.


DIEFSTAL UIT VERDEELAUTOMATEN

Op 7 september 2008 werden in LIEDEKERKE verdachte handelingen vastgesteld aan verdeelautomaten (broodautomaat, drankautomaat,….). Twee personen werden geďdentificeerd, doch er konden geen misdrijven worden vastgesteld. De videobeelden waren toen niet beschikbaar.
Twee dagen later werd bij nazicht van de videobeelden gezien dat de twee personen er toch waren in geslaagd geld uit de verdeelautomaten te stelen.
Een muntstuk van twee euro, waaraan  een nylon draadje is vastgemaakt, wordt in de automaat geworpen. De daders duwen op de teruggaveknop en wisselgeld komt uit de automaat. Het twee- eurostuk wordt vervolgens weer uit de automaat gevist. Deze handeling wordt verschillende keren herhaald.
Eén van de verdachten werd op 2/8/2008 al gecontroleerd bij verdachte handelingen in ZANDHOVEN.
De daders maken gebruik van volgende voertuigen met Franse nummerplaat :
- Personenwagen DAEWOO ESPERO, groene kleur, nummerplaat beginnend met 4095RY (feiten in LIEDEKERKE)
- Personenwagen VOLKSWAGEN GOLF, donkerkleurig, nummerplaat beginnend met 465CRF (feiten te ZANDHOVEN).
Indien u verdachte handelingen opmerkt, waarbij de inzittenden van bovenstaande voertuigen betrokken zijn, vragen wij u de lokale politie te contacteren.
Bron : AIK ASSE


 

Met dank voor deze info aan de Federale Politie.
Voor meer info of het mogelijks doorsturen van deze info in uw BIN,
neem vooraf contact op met uw verantwoordelijke partner Lokale Politie !

Draag er zorg voor dat uw BIN communicatie
de bronzekerheid en actualiteit bewaart !

 

terug