vals geld in omloop !
verstuurd op 20/3/09
 

We ontvingen heden, op 20/3/2009, van de Federale Politie (DJB) in het kader van de samenwerking Infoflux volgende nuttige info.

Ook niet zelfstandig ondernemers kunnen met deze nuttige info rekening houden en hiermede opmerkzaam zijn wanneer zij winkels of centra bezoeken. Doe zeker allen even nazicht bij uw eigen bankbiljetten !  
Bij het opmerken van abnormale gedragingen of voertuigen, kunnen zij deze opmerkingen dadelijk overmaken aan de politie of winkelverantwoordelijken en dragen hierdoor bijzonder bij aan de veiligheid !

Bins die werken met bin.sms/bin.mail kunnen de inhoud makkelijk copiŽren in de opmaak van hun bin.mail en deze dadelijk doorsturen.

 


VALSMUNTERIJ

In de laatste twee weken worden er tientallen feiten gesignaleerd van (poging tot) uitgifte van valse biljetten van 200 euro. (De meest getroffen arrondissementen zijn MONS, OUDENAARDE en KORTRIJK)

De daders bieden hun biljetten vooral aan in krantenwinkels en bij apotheken.
De beschrijving van de daders is heel uiteenlopend, alsook de voertuigen die ze gebruiken.
Het gaat om een zeer professionele vervalsing. In de meeste gevallen doorstaan ze zelfs de test met de UV-lamp.

Wij houden er daarom aan u volgende preventietips te geven :

- wees steeds op uw hoede wanneer een kleine aankoop wordt betaald met een grote coupure.
- Controleer het reliŽf van het biljet. 
- de beschrijving van de kenmerken van ieder euro-biljet vindt u op de website van de Nationale bank (www.bnb.be) en door verder te klikken op de site van de Europese Centrale bank. Bovendien vindt u er een lijst van de goed bevonden detectieapparaten.


  terug