PLAAG VAN INBRAKEN IN HORECAZAKEN , vooral restaurants

 

De laatste maanden stellen we een verhoging vast van horecazaken ( restaurants, tavernes…) , in het bijzonder horecazaken waarbij de privéwoning deel uitmaakt van hetzelfde pand. De daders dringen tijdens de aanwezigheid van de uitbaters in het horecagedeelte binnen in de privévertrekken.

 

De Politie raadt de uitbaters dan ook aan:

 

  • Een bijzondere aandacht wordt ook gevraagd voor de toegangen tussen het horecagedeelte en het privégedeelte, m.a.w. zorg ervoor dat de verbindingsdeuren tussen het “commerciële gedeelte” en de privéruimtes slotvast zijn.

 

Een brochure met preventietips voor restauranthouders is terug te vinden op www.besafe.be.

 

DIEFSTALLEN BANKKAARTEN NA BEZOEK WARENHUIS

 

Momenteel is er een bende actief die in de diverse warenhuizen vrouwen volgen die alleen winkelen en bij het betalen met een betaalkaart aan de kassa “meekijken” bij het ingeven van de pincode.

            Daarna worden de slachtoffers op de parking aangesproken door de daders, met een landkaart, om de weg te vragen. De slachtoffers worden terwijl ze de daders helpen om de weg uit te leggen bestolen. Nadat ze de weg uitgelegd hebben blijkt hun handtas gestolen en wordt de bankkaart onmiddellijk gebruikt om aankopen te doen voor aanzienlijke bedragen en geld af te halen.

            De daders zijn vermoedelijk afkomstig uit het voormalige oostblok en bestaat uit zowel mannen als vrouwen.

 

De Politie raadt dan ook aan om :

 

            Wat betreft particulieren : opletten voor personen die “meekijken” bij het intoetsen van de pincode.

            Wat betreft de handelaars : aandacht voor de plaatsing van de betaaltoestellen zodat onopvallend meekijken onmogelijk is

 

 terug