INFO-FLASH Z.O. 22-05-2012

 

Specifieke modus operandi in winkels waar men decoratie/geschenkartikelen verkoopt

 

Recentelijk zijn een 4-tal handelszaken (winkels waar men decoratie en geschenkartikelen verkoopt) in de provincie Antwerpen slachtoffer geworden van diefstal van geld en bankkaarten via een specifieke modus operandi.

 

De dader doet zich voor als een zeer welstellend man die een geschenk/decoratie komt kopen. Hij vertelt over zijn villa aan de zee die hij aan het inrichten is. Hij kiest de duurdere stukken in de winkel en laat alles groeperen. Hij is gekleed in driedelig maatpak - kort haar - rond brilletje en draagt een hoofddeksel / type barret, waarmee hij zijn gezicht kan beschermen voor eventuele camera's. Hij spreekt met een Frans accent maar praat wel heel beschaafd Nederlands. Hij vraagt zoveel mogelijk goederen te mogen zien, bij voorkeur deze die uit het magazijn moeten worden gehaald, zo krijgt hij de kans om te weten te komen waar uw privégoederen (handtas) liggen. Hij is enkel uit op geld en bankkaarten. Hij komt meestal op vrijdagavond, rond sluitingstijd. Als hij u bestolen heeft gaat hij vlug buiten met de uitleg dat hij de wagen gaat halen om al de goederen in te laden. U ziet betrokkene niet terug en kunt nadien vaststellen dat hij uw handtas/portefeuille heeft leeggeroofd.

 

Gelieve alert te zijn voor dergelijke handelswijze en tracht zonder het te laten merken de lokale politie te verwittigen. Tracht in elk geval het eventuele voertuig van betrokkene te zien en merk, kleur en nummerplaat te noteren.

 

(Bron : UNIZO Service Center)

 

  terug