Opgelet voor champagnedieven en parkingdiefstallen!
27 mei 2010

 

INFO-FLASH Z.O. 26-05-2010

 

VEROORDELING CHAMPAGNEDIEVEN

 

Op 17-05-2010 werden door de Correctionele Rechtbank te Antwerpen zes Georgische winkeldieven veroordeeld.

Hun specialiteit was het stelen van dure flessen champagne.

 

Het onderzoek werd gevoerd door een gemengd team van de FGP Antwerpen in samenwerking met Lokale Recherche PZ Antwerpen.

 

De twee hoofdverdachten werden veroordeeld tot 18 maanden gevangenis en 550 boete. Vier mededaders kregen tot twee jaar, grotendeels met uitstel.

 

Uit deze diefstallen hebben de betrokken warenhuizen de les getrokken om geen dure dranken vlakbij de in- en uitgang te plaatsen.

 

 

 

Opgelet voor diefstal met list op parkings

 

Verschillende bronnen melden dat er veelvuldig diefstallen met list gebeuren op parkings van warenhuizen. De gebruikte listen zijn zeer uiteenlopend (het beweren dat de auto olie lekt, dat de persoon een platte band heeft, dat er een aanrijding is geweest, ), maar hebben hetzelfde doel: de klant die zijn/haar goederen in de auto inlaadt, afleiden om zich zodoende meester te maken van zijn/haar handtas, portefeuille,

Vaak hebben de daders reeds IN de winkel de klant gevolgd, en hebben ze hierbij dan ook de pin-code van de bankkaart kunnen bemachtigen door mee te kijken over de schouder van het slachtoffer tijdens de betaling aan de kassa.

 

Gelieve dan ook uw klanten alert te maken hiervoor, indien uw handelszaak beschikt over een klanten-parking!

Mogelijke tips zijn:

-          houd uw persoonlijke bezittingen goed in het oog en dicht bij u, ook wanneer u uw goederen inlaadt in uw voertuig. Laat u niet afleiden !

-          zorg dat niemand kan meekijken naar uw pin-code wanneer u betaalt aan de kassa.

-          meld elk opvallend verdacht gedrag in de winkel of op de parking, aan de winkelverantwoordelijke of de lokale politie.


terug