FEEDBACK na inbraak Arboretum

BIN oproep 19 februari 02.17   

Datum en uur van de melding: 19 februari 2019 02.17


Relaas van de feiten:

Op bovenvermelde datum en uur werd jullie Bin opgestart naar aanleiding van een melding inzake een inbraak in het Arboretum gelegen Heuvel te Kalmthout.

De verantwoordelijke van het Arboretum kreeg ‘s nachts een alarmmelding op zijn gsm-toestel. Hierop is hij onmiddellijk ter plaatse gegaan en stelde hij vast dat er een ladder tegen de achterzijde van het gebouw stond waarop hij onze diensten verwittigde.

Onze diensten gingen ter plaatse en deden een rondgang in het gebouw. Hier werd vastgesteld dat het glas van de voordeur werd stukgeslagen. Aan de achterzijde van het gebouw stelden ze vast dat er inderdaad een ladder tegen de gevel stond. Hier werd het raam van de eerste verdieping eveneens stukgeslagen.

In het gebouw zelf werd de toegangsdeur van het winkelgedeelte ook geforceerd,hier werden een aantal braaksporen aangetroffen. Er werd vastgesteld dat er verschillende laden en kasten werden doorzocht. Op het eerste zicht werd er vooral geld uit de kassa’s gestolen.

Bij nazicht rond het gebouw konden onze ploegen de lade van de kassa terugvinden in de struiken en werd er eveneens vastgesteld dat het raam van de naastgelegen loods werd opengebroken.

De speurhond werd ter plaatse gevraagd maar deze zoeking was negatief. Het labo werd ter plaaste gevraagd voor het uitvoeren van een sporenonderzoek.


De PZ Grens onderzoekt de feiten.



terug